Voor de Route des Grandes Alpes worden meerdere routes uitgezet. Uiteraard draait alles om de prachtige route door de Alpen maar ook van de heen en terugreis maken we iets bijzonders. De route kan niet te vroeg in het jaar gereden worden. Dit heeft alles te maken dat niet alle passen in de Alpen open zijn. Te laat deze reis beginnen brengt ook de nodige uitdagingen mee aangezien tegen de vakanties dit een populaire route bij fietsers en motoren is.
Er is daarom gekozen om deze route te rijden direct nadat alle passen open zijn begin Juni.

We beginnen de route echter al ver voor de Route des Grandes Alpes, namelijk in Duitsland waar we gezamelijk met een lunch zullen starten. Vandaar rijden we naar de eerste overnachtingslocatie in Duitsland.
Op de tweede dag zullen we dan via prachtige wegen aankomen aan de start van de officiele Route des Grandes Alpes.
Na de Route des Grandes Alpes zullen we nog een dag via prachtige wegen langs de Middelandsezeekust richting het westen rijden. Vanaf daar gaan we dwars door Frankrijk richting Luxemburg om de laatste dag nog via een mooie route op de luncloxatie te eindigen waar we gezamelijk een lunch zullen nuttigen alvorens we afscheid van elkaar nemen.

Natuurlijk bestaat ook deze reis uit routes over kleinere wegen door de natuur en dorpjes waarbij u optimaal kunt genieten van de rijeigenschappen van uw Porsche. En we zouden onze naam geen eer aan doen als we niet de mooiste wegen op locatie hebben uitgezocht om heerlijk te kunnen sturen.
Net als andere tourritten van Stichting 911Events is ook deze rit geen rally of race en dus kan iedereen op zijn gemak de rit volbrengen.

De routes kunnen via meerdere notatie methoden worden uitgezet (bolletje-pijltje, aanwijzingen etc) waarbij de methode zo wordt gekozen dat zowel de bestuurder als navigator optimaal kunnen genieten van de omgeving. Een beetje puzzelen is leuk maar het is zonde voor de navigator als daarmee het hele landschap zonder zijn kennisneming aan hem of haar voorbij trekt. Voor iedere editie zal een nieuwe locatie en routes worden uitgezet waardoor dit evenement iedere keer weer nieuwe verrassingen voor de deelnemers op zal leveren.

Kortom aan mooi aantal dagen in een prachtige omgeving genieten van de natuur, het ware karakter van uw Porsche en prachtige antieke raceauto's in actie mogen ervaren.

Infografik1                                        
Beweeg met de muis over de bergpassen voor meer informatie.
*) Geen onderdeel van de oorspronkelijke route