zondag 11 september 2022

Een barre tocht per Porsche

Na schaatsen, lopen, fietsen, per kano en vele andere vervoersmiddelen bestaat er ook een echte Elfstedentocht voor Porsche liefhebbers.
Gezien het speciale karakter en de legendarische magie die er om de Friese Elfstedentocht hangt maakt de organisatie hier een heel speciaal evenement van. Uiteraard erg leuk om als eigenaar van een Porsche aan deel te nemen maar omdat deze Elfstedentocht ook vooral een sociaal evenement is, ook erg leuk voor toeschouwers. En natuurlijk is dit een uitstekende kans om de Friese provincie eens op een andere manier te ervaren.

Uiteraard is iedere Porsche bezitter van harte welkom om aan dit evenement deel te nemen maar nodigen we ook geïnteresseerden uit om deze dag vooral in de agenda te zetten.
De Porsche Friese Elfstedentocht is een fenomeen waarbij de eigenaren van deze legendarische auto's een kans krijgen de vele fraaie plekjes van de provincie Friesland te zien en de liefhebbers van het merk Porsche deze kleurige verzameling van nieuwe en oude auto's eens van dichtbij kunnen aanschouwen.

Elf steden pure gastvrijheid

Het initiatief voor deze prachtige tocht door Friesland is in 2007 genomen door enkele Porscheforum leden. Maar al snel werd duidelijk dat dit evenement meer was dan een leuk stukje rijden met elkaar.
Werd gerekend op zo'n 30 auto's, al na enkele inschrijfdagen stond de teller op 76 deelnemers. Voor de eerste editie was dat het maximaal haalbare aangezien de locaties niet meer aankonden.

In de edities die volgden waren altijd tussen de 140 en 180 Porsche's aanwezig om de ruim 200 km lange rit langs de elf Friese steden te volbrengen.
Uiteraard is in iedere stad een stempelpost ingericht waar de deelnemer een stempel op zijn stempelkaart krijgt en zijn er onderweg een aantal leuke opdrachten en activiteiten ingelast.
Maar bovenal is toch het ontspannen karakter en de gastvrijheid van de Friese provincie die kenmerkend zijn voor dit evenement. Na terugkomst bij de finish ontvangt u het speciaal ontworpen kruisje en kunt u terugkijken op een prachtige dag.

Er is geen tijdselement gekoppeld aan de rit zolang u maar op tijd binnen bent bij alle stempelposten. Daartoe is ruim de gelegenheid en zult u nergens uitgedaagd worden er een race tegen de klok van te moeten maken.

Dit evenememt wordt mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking tussen Porsche Centrum Groningen en Stichting 911Events