Een prachtige toer tocht

De route van de Porsche 911Stedentocht is ruim 200 km lang en voert uiteraard langs alle 11 Friese steden. Alhoewel we de route die per schaats wordt afgelegd niet letterlijk kunnen volgen zal er toch een route gekozen worden die zo dicht mogelijk langs het officiele parcours loopt. Om de tocht tot een prachtige toer rit te maken is er op een aantal plekken gekozen om iets af te wijken zodat de deelnemers van de prachtige weggetjes door de Friese provincie kunnen genieten.
Het is voor de organisatie de uitdaging om iedere editie weer een nieuwe route uit te zetten die van andere wegen gebruik maakt, door andere dorpjes voert en zo weer totaal nieuwe indrukken bij de deelnemers achter laat.

De route start uiteraard in Leeuwarden met een hartelijke ontvangst en de inschrijving. De deelnemers zullen daarna op weg gaan. Ter hoogte van Workum zal een heerlijke lunch worden aangeboden. De route is dan zowel in afstand als tijd voor de helft afgeleg.
Tijdens de lunch is er uitgebreid de gelegenheid om de autos van de deelnemers te bewonderen en uiteraard de nodige sociale contacten uit te wisselen. Rust en gezelligheid staan tijdens deze stop voorop. Iedereen heeft dan inmiddels al zo'n 3 uur in de auto gezeten en even op de benen staan is een welkom rustpuntje.

Na de lunch gaan de deelnemers weer op weg voor de resterende ruim 100 kilometer. Tijdens de hele rit zullen stempels verzameld moeten worden en zijn op een aantal locaties leuke opdrachten te doen om zo ook de hersenen scherp te houden.
Niet ver van de officiele finish van de Elfsteden tocht zal ook deze Porsche 911Stedentocht eindigen. Aangezien een lange tocht als deze hongerig maakt zal er natuurlijk worden afgesloten met een heerlijk diner.
Uiteraard ontvangt iedere equipe na afloop ook het fel begeerde Porsche 911Stedentocht aandenken.

De Elfstedenroute

Hieronder staat een lijst met de elf Friese steden die zullen worden aangedaan.
In 2009, tijdens het 100 jarig bestaan van de officiële Elfstedentocht is de route net als de eerste Elfstedentocht uitgezet in 'omgekeerde' richting. Dus van Leeuwarden ging het eerst naar Dokkum.

01Leeuwarden07Workum
02Sneek08Bolsward
03IJlst09Harlingen
04Sloten10Franeker
05Stavoren11Dokkum
06Hindeloopen12Leeuwarden

Meer informatie over de 11 Friese steden is te vinden op de pagina De 11 Friese steden