De voorbereiding

De voorbereiding van de Porsche 911Stedentocht vergt ongeveer een jaar werk. Vergunningen moeten worden aangevraagd, de begroting moet rond komen en natuurlijk moet de route worden uitgezet. Iedere editie dient weer een mooie nieuwe rit op te leveren welke langs kleine weggetjes voert en zo een mooi stukje van Friesland toont.
Uiteraard zal de route altijd langs en door alle 11 steden voeren maar er zal voor worden gezorgd dat ook typische kleine dorpjes en gehuchten over karakteristieke landelijke weggetjes zullen worden aangedaan.
Alle equipes zullen bij de start worden voorzien van een origineel 11 steden startpakket waarin onder andere het routeboek, een aantal lekkernijen voor onderweg en wat verrassingen zullen zitten.

Reglementen

Gezien de omvang van de Porsche 911Stedentocht heeft de organisatie een aantal regels opgesteld. Eén van de belangrijkste waarvan we alle deelnemers doordrongen willen laten zijn is dat het gaat om een tourrit zonder tijdselement. Omwille van het genot en veiligheid van deelnemers en omwonenden vragen wij de reglementen te respecteren.
Daarom verzoeken we alle deelnemers dan ook met klem de opgestelde reglementen aandachtig door te nemen.
(Zie 'Reglementen' in het menu of klik hier voor de reglementen)

Belangrijke informatie voor uw deelname

Bolletje-Pijltje

De hele route zal worden beschreven in het routeboek. Dit routeboek is gemaakt volgens de bolletje-pijltje methode. Deze methode wordt veel gebruikt in de rallysport en is feitelijk vrij simpel. Er wordt gebruik gemaakt van de symbolen tussenafstanden en aanwijzingen. Het bolletje-pijltje systeem geeft bij elke kruising of splitsing een bolletje aan waar men zich bevindt, en een pijltje waar men naartoe moet.
Hieronder staat een voorbeeldje van een korte route op de kaart en hoe dat er in het routeboek uit zou zien.

 

 

Uitleg

U ziet dat tussen de rotondes niet alle kruisingen zijn aangegeven. Wij hebben er voor gekozen om alleen een regel in het routeboek op te nemen wanneer er van koers moet worden gewijzigd of dit ter verduidelijking noodzakelijk is.

Overnachttingen

Natuurlijk is het leuk om van de Porsche 911Stedentocht een heerlijk weekendje weg te maken.
Stichting 911Events heeft daartoe een arrangement met de hotels in Leeuwarden afgesproken en kan tevens een aantal aanbevelingen doen.
Boezoek de pagina "Overnachting" voor de mogelijkheden.